PREZENTARE TELE

TE

PREDAM ANTREPRENORIAT – INVATAM ANTREPRENORIAT

TEACHING ENTERPRENEURP – LEARNING ENTREPRENEURSHIP

TELE

TEACHING ENTREPRDNEURSHIP – LEARNING ENTREPRENEURSHIP  este un proiect de parteneriat strategic initiat de catre organizatia CHANCENGLEICH din Dortmund, Germania, cu opul de a reacționa cu privire ajutarea grupului defavorizat de tineri adulti, nespecializati corespunzator ori chiar șomeri, prin utilizarea metodelor de predare a Antreprenoriatului, pentru a le oferi accesul la educația permanentă, la ocuparea forței de muncă și la integrarea in societate, în ansamblu.

Partenerii acestui proiect sunt:

  • CHANCENGLEICH IN EUROPA E.V.- Dortmund,GERMANIA – Coordonator;
  • SIMENNTUNARMIDSTODIN A VESTURLAND – Borgarnes, ISLANDA;
  • PATER- Alzira, SPANIA;
  • AMICII COLEGIULUI “PETRU PONI” – Onesti, ROMANIA;
  • MALPILS NOVADA DOME – Malpils, LETONIA

Rata medie a abandonului școalar, adică a elevilor care nu ajung la bacalaureat,  nu-si termina instruirea scolarași nu au nici o pregătire profesională, este în prezent de peste 15% în Uniunea Europeană. În unele state membre, cifra este chiar mai mare. Această situație provoacă o problemă uriașă pentru piețele forței de muncă prezente și viitoare. Odată cu creșterea cerințelor pentru personal de înaltă calificare, este din ce in ce mai redusa cerere de muncitori necalificați sau calificați umil, oamenii fără diplome de absolvire sau fara vreo calificare profesională avand cele mai puține oportunități pe piața muncii.  Astfel, ei formează o mare parte a numărului de șomeri.

Șomajul ulterior a crescut rapid în special în Europa de Sud, dar și în Islanda, după crizele financiare recente, iar rata de tineri cu nivel de educație scăzut (de multe din cauza abandonului școlar) este mare în aceste țări. In prezent, si în Europa se contureaza o conștientizare tot mai mare pentru această problemă. În regiunile mai slabe structural, este deosebit de tentant pentru tineri să caute oportunități în altă parte, cum ar fi regiunile in care este prezent capitalul sau în străinătate.

Ateliere de lucru in domeniul  antreprenoriatului sunt un instrument puternic pentru motivare și  se concentreaza pe oportunitățile locale. Cu abordarea noastră neconventionala vrem să dezvoltam și să utilizam metodele de predare-invatare a Antreprenoriatului, nu neaparat cu scopul de a înființa o afacere mare în cele din urmă, dar mai ales pentru pentru a-i activa și a le crește motivația, inițiativă și spiritului antreprenorial, prin învățarea prin practică.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

  • Reducerea abandonului scolar,
  • Reducerea ratei șomajului,
  • Reducerea emigrării din regiunile sărace.

Obiectivul  specific: Elaborarea și implementarea atelierelor de antreprenoriat și a metodelor de formare, care pot fi integrate în școlile secundare superioare, seminarii formare continuă, școli profesionale, centre de educație pentru adulți, în scopul de a motiva și activa tinerii cu nivel scăzut de calificare, pentru a începe educația în continuare și / sau a găsi un loc de muncă sau / și de a-și crea propriile lor posibilități de locuri de muncă pe baza intereselor și ideilor lor proprii.

Obiective generale: Noi credem că o acțiune centralizată și concentrată pe formarea antreprenorială și pe educație poate fi un element important în incercarea de a ajunge la o rată mai mare de ocupare a forței de muncă. Acestea sunt obiective care se potrivesc cu obiectivele europene pentru 2020 foarte bine, numărându-se printre prioritățile UE.Abilitățile antreprenoriale devin tot mai importante la locul de muncă de astăzi. IMM-urile sunt adevărate coloane vertebrale ale economiilor europene, fiind responsabile în primul rând de bogăția și creșterea economică, alături de rolul lor esențial în inovare, cercetare și dezvoltare.

©2015 - ASOCIATIA AMICII COLEGIULUI “PETRU PONI” ONESTI

Powered by DataTech

Log in with your credentials

Forgot your details?